sâmbătă, 24 iulie 2021

DC. NA UPRUŠTINJÉ U ČIKLOVA

 



     U 2 jul, na praznika na Puhaždenjétu  na Blažénata Divica vaz Sveta Liza, vernicite brešćánete  sa krénali na upruštinjé u Marijnata čarkva ud Čiklova Montana. Pud vladánjétu na guspudina parok ud Bréšća, Marian Drăghia Novița, s gurašti mulitvi se prebiremi na toze denj seku gudina ud 2017-ta gudina nasám vaz nášta Nebéska Májća.

 





     Svetata misa i blá udslužina ud guspudina Piry RÁDULOV – ádministrátor na paraćijata ud Nova Moldova  (vlášći: Moldova Nouă) zágjnu sas guspudin Marian Drăghia Novița, ud Bréšća i guspudin Jonuc  Vasile HOJDA ud Orávica (vlášći: Oravița). Sled sveta misa vernicite sa izmolili pubožnusta na križnija pać.

 








   “ Na toze hubanćija denj, da se prumislim na unaz mila i puslušnus kujatu ja-j pukázala Blažénata Divica Marija na tejnata rudbina. Ud nášta Nekéska Májća možim da naučim da milvam i da puslušem nášte bližnic aku ištim da badim verni dicá na Májća Božija. Da izprosim ud nášta Májća milata kantu bližnika, za seku pać da pumágami nášte bližnic báš i da kuštuva rabota, vreme, trošak i trudba i tuj pumáganji da badi naprávnu seku pać s mila kantu bližnika i s mila kantu Boga.

Del ud predikata na

guspudina Piry RÁDULOV

02 jul 2021

Ćiklova Montána


   Sas idin denj napreć, u 1 jun, posle pládne, svetata Misa i blá udslužina ud naša biskup József Csaba PÁL.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu