miercuri, 4 iulie 2018

CDLXXV. EMBÁRGO FEST


     Usreći 18 i 20 máj 2018-ta gudina u Stár Bišnov i bilá uredéna parvata edicja na idna kurážna i vredna za fála ideja/ inicjátiva “EMBÁRGO FEST”.
     Ásočijácjata “Sfera Timisoarei” kujatu urižde toze festivál s pumušta na Obštinata Stár Bišnov, Okradnija Savet Timiš, Balgarskotu Družstvu ud Banát Rumanija i mlogja drugja sponsore, kujatu sa pumognali s nosce, mu káni u gudinata u kujatu se navaršvati 280 gudini ud zadumevanjétu na banátsćite balgare palćene u Stár Bišnov, na tri dene vesilji i rádus zágjnu s mlogu puznáti pejáče i svirci.
     Festivála počniva u petak, 18 máj u 4 saháte posle pládne s izdávanjetu na idin film (mozi) “Peisaj dupa embargo” ud Florin Iepan ud TVR Timišvar slédvan ud hubanćite igri na Ánsámbal Slávjak. Večera  i veséljtu káre nadálja s  “Biso”, “Amaro Del” ud Sarbija, “Spitalul de Urgență” i “Mihai Mărgineanu și Banda”. Sled sreć nošt u taj zvánija “Gren Stage” u zelénata starna na festivála, udtáta štácjata mu nosati pu valnite na muzikata “DJ Axa” ud Stár Bišnov  i ”B:Hex/Spam”.
     U sabuta, 19 máj s počnivanj ud 5 saháte posle pládne igráj Ánsámbala “Sf. Sava” ud Smikluš slédvan ud “Bubamare”, “The Weekend Bandits”, “Lucky cash” ud Sarbija i “Cargo”.  Sled sreć nošt smi čuli pesmite izbráni ud “Mr. Goju” ud Mačedonja i “DJ Axa” i ”B:Hex/Spam”.
     U nedele, 20 máj “Teatrul Merlin” ud Timišvar pukázva idin hubanći spektákol “Noua poveste a Scufitei Rosii” a posle za mu zarádva s banátsći balgarsći palućensći i balgarsći igri Ánsámbal Palućenka. Slédvat Surprize Bánd, Olivera Petkov, “Melting Dice” i pručutite i mlogu čekanite “Bajaga i Instruktori”.
     Za sate da možati da dustégnati du Stár Bišnov orgánizátorete sa se  mislili i na unezi kujatu némati mašini i sa pákvali kursi, kujatu krénvati ud Timišvár u 4, 7 i 10 sahate posle pládne ud Timišvár, no i se vrášteti po kasnu nazaći.

    Etu, po dole nekolkus izglade ud teze tri dene palni s vesilji s nadeždete za drugata edicja da se vidimi i veselimi zágjnu. Na duviždenj!

    









 

 
 
 

 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu