vineri, 2 februarie 2018

CDLIV. ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО

Уважаеми сънародници, партньори и приятели,





„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е инициатива, посветена на Националния празник на България.  За трета поредна година "Сдружение Азбукари" и Единение „Българи за България“ организират многохилядно хоро на 3 март. Целта е да пробудим българите в страната и по света със символа на Единението, енергията, силата на духа и тялото – българското хоро. Желанието ни е, в деня на Националния празник, всички българи в Родината и по света да се обединим, да се хванем за ръце и да изиграем кръшни, красиви хорА, символ на българщината и националната ни идентичност. 

Центърът на събитията ще е столицата на България, на 03.03.2018 г., в парка Заимов, начало 12 часа. Призоваваме всички българи в този час да проведат хорА в малките и големите населени места у нас, както и в културните центрове, българските посолства и училища, площадите, дворовете и домовете на българите по света.

В тази връзка отправяме към Вас молба за разпространение на информацията относно събитието и съдействие за организирането на празнични хора у нас и сред българските общности в чужбина. Каним всички българи, фолклорни ансамбли, професионални групи и любители по всички краища на света да се включат в каузата „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“, за трета поредна година на 03.03.2018 г.

Ще бъдем благодарни да заснемете видео на Вашето хоро, с кратък поздрав към всички българи по света. Изпратете Вашия клип на официалната страница на „Българи за България“ във фейсбук или на „Сдружение Азбукари“. Активността ни ще покаже, че българският дух е жив, че българските общности в чужбина уважават традициите си и имат национално уважение и гордост. „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ изгражда мост на хорото по целия свят.

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ Ви призовава да направим вълна на единението. Заедно ще вдъхновим всички сънародници да отбележим с любов Националния празник на България. Нека да докажем, че България уважава традициите си и има национално самочувствие. Да покажем на Националния празник на България, че сме уникални, че сме българи, че сме НАРОД. 
Реченото да бъде сторено!


Поздрави,
Екипът на „Сдружение Азбукари“ и Единение „Българи за България“















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu