vineri, 3 noiembrie 2017

CDXIII. FESTIVÁL NA VINUTU

                Taze gudina i bili uredéni u Timišvár u  gumnutu na novija Mall  Shopping City, negju 27 oktober, 6 saháte posle pládne i 29 oktober du 11 saháte večera, Festivála na vinutu. Taze gudišna edicja i XVII-ta uredena ud Obštinata Timišvár i Kulturnata Kašta na Timišvar. U teze dene timišvárčenete sa praznékuvali jesénsćéte plodve i sa se rádvali na náj pivnija plod, vintu s miseljta na gudinata 2021 kuga Timišvare za badi Stolica na Kulturata.
          Kača u prikasćéte, tridni i trájalu veséljtu i mlogja puznáti artiste sa veselili sveta, usubitu ondz tál ud  naruda na kujtu ni mu harésva ugrejanotu vinu, či na unezi kujatu i harésva, sa bli véć véseli.
          Gulemata istena, taj dumati, tezi kujatu se razbireti, ne u bakare, negu u lujzáta i tejna pivini plod, i či taze gudišnotu vinu i tvarde hubavu, out i imálu dubro vreme za grozgjžtu da uzrej taj kačétu treba i za dosta slancu za zarnotu da preberi mlogu sláč.




       







   Taj či ….gá četéti teze redelčeta, prez distina gudini, ragneti du pudruma, ali ričeti na kompjutera da vu naleji vinu ud 2017-ta gudina, či i mlogu sládku i hubavu i pivnu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu