sâmbătă, 30 aprilie 2016

CCXLVI. GJERGJODENJ


   









 








        Taze gudina na Sveti Gjura, bránitela na Timišvárskata katedrála, négvotu veličánstvu  Monsenjore Miguel Maury Buendia, Ápostolsći Nuncij za Rumanija i Moldova, prátini na Sveti Bašta Pápa i puhodili Banáta.

     I néja smi imáli část da badimi gustene u Timišvár na toze hubanćija denj i da zamimi del na Pontéfékálnata Sveta Misa détu i blá udslužna ud náša milini gustenini i na kujatu sa zal del máj sate misnici ud Timišvárskata biskupéja, ama i mlogja vernici. Na banátsćite balgare palćene, Balgarskotu Družstvu ud Banát Rumanija i ji ucigurilu patuvanjétu.
     Izvan rednu hubanći i blo.
     Nekolkus pára mládi sa se premenali u nášta milna nusija i sa mu zarádvali pogleda s tejnata hubust.
     Posle pládne smi si dušli u Bréšća i smi zal del na idna Sveta Misa udslužna u brešćánskata čarkva za Gjuki, Péri i Sebi Rádulov. S tazi prelega i zéla na tej, i istu na sate détu nosati tuje hubanku ime na Sveti Gjura mačenić da gji blagusvi Guspudin Bog i da gji nadari s zdrávu, mudrus, kadarnust i blažénstvu.
     Specjálni miselj i speciálin pozdrav izpráštem na  náj milnite praznékuvani : Tájku (Gjuka), gulemija sin (Gjuka), báću (Gjuka), hubankotu mi unuče (Georgijáná) i kuma (Gjuka).
DA VU BOG ŽUVEJ !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu