marți, 6 octombrie 2015

CXCIII. MILNI SPOMENE UD LIPUV

 
  Kača seku gudina, i u  taze letna vakánca smi imáli prelega da puhodomi Centera na Balgarskotu Družstvu ud Banát Rumanija ud Lipuv.  Hubanći migve smi prežuveli, nija dicáta ud Ánsambal Brest ud Bréšća megju dicáta ud Ánsámbal Palućenka ud Stár BiŠnov i drugja banátsci balgare.
   Mlogja pateu sam haznuvali hurtite - nimoj da se izprekaž u hurti satu détu smi prežuveli preku unezi dene-, ama siga u istena taje useštemi.
 
  Rádus, vesilj , smej, mlogja šalnivi igri, banátsci balgarsći igri i pesmi, šála vazvanj na novi prijatelstva sa sámu nekolkusi ud hurtite détu mi dvádeti siga u pámeć.
   Razbire se či pukraj šétanj iz váruša, pu planinite ud naoklu i mlogja drugja raboti détu smi gj právli nismi zabrávli da pišimi i četim na náša májcensci jazić i da puhodimi nekolkusi pate i da zamimi del na Sveta Misa u  Rágjenskata čarkva.

  
 Dicata i ne sámu brešćánete zafáleti na rakovodstvutu na Balgarskotu Družstvu ud Banát – Rumanija, osubitu na guspudáre deputát, nasa predsedatel Nikola MIRKOVIČ za teze deni.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu