vineri, 10 aprilie 2015

CLXIV. VELIKDENJ 2015

   




     Smi dučekal i taze 2015-ta gudina gulemija krastéjansći práznic, détu mu napalniva sarcáta i dušite sas rádus – VELIKDENJ.

     Kača seku gudina smi uredili idini hubanći ártističin program, taze gudina  u pundelnéć, na drugéja denj na Velikdenj. Pukraj Ánsámbal Brest, taze gudina nášte gustene sa bli dičetata ud nemsćéja ánsámbal ud Dédva  Edelweiss.

  Sate sa bli pudaréni s pléskanj race ud prebránite hora, a ud orgánézátorete - rakovoditelete na ánsámbal Brest- sas suk  i točinu a po stárite s rićija i piva.


     Náj manenite  clenve na Ánsámbal Brest pud upatvanjétu na Péri i Máry Rádulov sa počnali prográma, dicáta ud Edelweiss sa mu predstávli hubanćite tejnite igri na dva dela, posle sa sledvali srednite brešćánčita, clenve, istu taj, na Ánsámbal Brest i prográma se ij zatorili s ino obštu huro,kača beleć na préatelstvutu détu se ij vazalu medgju dicáta i rakovotitelete na dváta ansámbale pu mlogu puznátata i harésvena  balgarska pesma “ Bjala Roza”.



      Toze denj, kača i sate velikdešni deni, i bili napalnat sas rádust ud Uzkrasténijtu na Gspudina Isukrasta i ud teze  milni i skapi dicá.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu