marți, 10 martie 2015

CLI. BALGARSKU DRUŽSTVU UD BANÁT - RUMANIJA

Na 5 márta 2015-ta gudina u Kulturnija center na Balgarskotu Družstvu ud Banat – Rumanija ud Lipuv (Lipova)  i bla uredéna idna izvanredna konferinca. Izvandredna i za tuj či niji uredéna pu statuta ama i za tuj či i  biz izbore i dnevini red.
     Na toze hubanći denj sate clenve na komitetete ud sate filiáli, tejnite drugarći i mlogja gustene smi se prebráli da praznikuvami 25 gudini ud ofičjálnotu upisvanj na Balgarskotu Družstvu ud Banát – Rumanija.
     Out smi se prebráli sincata s taze prelega smi se spumenali i za 3 márt – nácijonálnija denj na Balgárija ama i na nášte drugárái, májći i rudbini out se dubliáva 8 marta i s taz prelega seku žina i bla pudaréna s pu idini trandáfer.
   Guspudáre deputát i predsedal na Balgarskotu Družstvu i zali hurtata a nadálja sa slédvali i bivšnite deputáte: gusudár Ivančov Karol i Mirčiov Péru i náj mládija banátsći balgarsći guspudin Stujáni Mirčiov.
     I slédvala hurtata na négvata eksčelenca Početnija Konsul na Balgárija u Timišvár i birova na Stár Bišnov a sled tuj  gospudgjata Čiokán Ánamarijka i hurtuvala za dene na žinite.

   I mačnu da si nameriši hurtite i da prekážiši kako usešteši u teze migve, prebráni sinca, ujdinati kača idna gulema familja.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu