luni, 5 ianuarie 2015

CXXXIII. 5000 ZAFÁLNUST !

     Dubre dušlá nova 2015-ta gudina!
   Si mu zavárila s  dustéganjétu/ navaršvanjétu na 5000 čatnici, na BALGARSKA PALĆENSKA MISELJ, tojest - http://miselj.blogspot.ro.
     Flezvami u taze gudina, gudina u kujatu za navaršimi dve gudini, rádusni či mu četéti, či ima interes da se četi na náša milini banátsći- balgarsći palćensći jazći, i s nadeždete či taze gudina i drugjete détu za slédvati za se uzmlužimi.
     Ništa vu piša mojte plánve, mojte sanve za taze gudina, razbire-se či se nadevami da mu Bog pumogni i nadari s putera da možimi da rabotimi, da uriždemi štuti po mlogja i po interesni prujávi, ba pišimi štuti po mlogja haznuviti i koresni raboti, za námu banátsćite balgare palćene.
     Ama idna nadežde imami, i taze za vu ja ubáda i na vás. Se trudimi, aku za preberémi novce, pari da napičetimi satu détu i pišimi na toze blog, za taj da dustigni i du racte, du učite, ama náj glávnu du sarcáta na unezi détu némati sredustujáni da se dubližati du interneta, ali du po stárite détu ništati ali ni možati da se učati siga s novata i modernata tehnika.
      Za státéstika, kako da vu napiša, vájda sti siti s tolkuse dáti, out si na neku post namerimi prelega da se ubarnimi i da puglademi nazaći, bá na 50 rázkače, na gudina, na nova gudina, na sto ali na 5000 čatnici. Misla, áz, či i interesnu da se zapiši  napreduvanjétu na toze blog preku vremeto, čáku či 5000 utvárenjeta/ čatnici niji tvarde mlogu, za tuj :









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu